Bitcoin Prijs Analyse: Bulls Break Critical Level, Next Stop $10.000?

Een dicht boven het kritische niveau van $9.300 op de dagelijkse kaars van vandaag zou de primaire cryptocurrency in een uitstekende positie brengen voor een nieuwe hertest van de belangrijkste psychologische barrière op $10.000 (maar hé, er is wat weerstand tussenin!).

Er zal echter waarschijnlijk veel intense verkoopdruk zijn op dit punt, omdat dit specifieke niveau al twee breakout-pogingen in de laatste tien dagen heeft geforceerd (zie de 4-uursgrafiek hieronder).

De $9.300 weerstand zal een aanzienlijk volume nodig hebben om door te breken, terwijl dit een goede indicatie zal zijn van een bullish confidence dat de rest van deze week zal worden bereikt.

Bitcoin-prijsniveaus te zien op de korte termijn

Als het huidige bullish momentum doorgaat, dan zal het volgende gebied, dat waarschijnlijk enige wrijving in de uptrend zal veroorzaken, rond de dalende weerstand liggen die de lagere highs van de Bitcoin Era verbindt (zie de gestippelde blauwe lijn op de daily chart), bij ongeveer $9.400. We zouden zelfs prijzen kunnen zien die boven deze lijn liggen en van de sterkere weerstand van $9.500 afbuigen.

Vanaf daar zal de laatste horde voor $10.000 waarschijnlijk rond de $9.800 liggen. Deze specifieke weerstand onderdrukte de bitcoin prijzen bij twee gelegenheden in mei en één keer begin juni.

Als de beren echter de controle over het activum terugkrijgen en de BTC-prijzen terugvallen onder $9.300, dan zullen we de $9.000 en 100EMA (op het dagelijkse tijdsbestek) in de gaten blijven houden voor ondersteuning.

De Techniek

Als we kijken naar de achterblijvende momentumindicatoren op de volgende 1D BTC/USD-grafiek, zien we dat de RSI boven de neerwaartse trend is gebroken, wat een veelbelovend teken is van een ommekeer, en er is het begin van een bullish MACD-convergentie tussen de 12- en 26-dagen voortschrijdende gemiddelden.

Op de 4 uur durende MACD zijn de voortschrijdende gemiddelden nu boven de nullijn gestegen, wat suggereert dat het momentum op korte termijn gunstig is gekeerd. Op de RSI zit de asset nu echter ver in de oversold, wat de bullish traders onder druk zet en betekent dat er snel een korte correctie zou kunnen komen.

Totale marktkapitalisatie: $272 miljard
Bitcoin-marktkapitalisatie: 167,2 miljard dollar
Bitcoin Dominance Index: 62.8%

Related posts